Piano i naturen

Mozart eller inte

Det bästa jag vet – när man avnjuter den absurt fina naturen i Sverige, är att ha stämningsfull musik. Jag bara älskar ljudet av pianonoter. Om det är Mozart är det desto bättre. Det är något alldeles vackert i pianons lugna musik samtidigt som man ser fina träd, eller fina växter. Speciellt mer norr om i Sverige är det som taget från en sagobok. Piano är något jag spelat själv sen jag var ganska liten, som jag först tyckte var ganska ocoolt. Jag ville spela gitarr som alla andra coola barn. Men jag började ta pianolektioner för att min mor ville det. Idag är jag väldigt tacksam för de lektionerna då pianon har gett mig en så stor del av livet.

Pianot som instrument

Det är ju faktiskt därmed inte bara ett musikinstrument – utan en portal till en värld full av känslor. Instrumentet omfamnar både mjukhet och kraft samt är en källa till otrolig melodi och dynamik. Det känns som att pianot ofta bli förbisett, för folk gillar gitarren mer generellt. Men en gitarr kan inte få så otroliga och mörka basnoter som ett piano kan få. Alla musiker har olika tolkningar och melodier, men det går då aldrig fel med pianomusik i alla fall. Det tråkiga är att riktiga pianoinstrument är väldigt dyra, jag önskar att det vore mer lättillgängligt för alla.  Men om det var såpass tillgängligt kanske det inte hade varit så bra – vem vet? Jag tycker nog ändå att fler människor borde utforska instrument, och mer specifikt vårat älskade, kära, piano.