Skoterkläder

Eftersom man kör skoter under den kallaste årstiden så är det viktigt att man har rätt kläder som passar under kalla vinterdagar. Det är också bra om du kan reglera din klädsel utefter temperaturen.

Skoterkläder ska kunna hålla dig varm och torr under kalla turer. De ska även kunna skydda dig mot blåst. Allra bäst är det att köpa skoterkläder som har skalfunktion. Skalkläder har ett membran som skyddar dig mot väta men samtidigt transporterar bort kroppsfukten. Du kan välja mellan hel overall eller jacka och byxa. Viktigt är också att du klär dig lager-på-lager. Är det riktigt kallt ute kan du behöva underställ, mellanlager och ytterlager. Under vårvintern när solen kanske gör vädret varmare kan du skippa mellanlagret.

Utöver kläderna behöver du också bra handskar, kanske en tunn mössa under hjälmen och rejäla strumpor (gärna i ull).

Lager-på-lager

När du klär dig enligt lager-på-lager principen så bär du ett underställ i merinoull, bambu eller konstfiber närmast kroppen. Varmast är merinoull och du behöver inte vara rädd för att detta ska klia eftersom merinon har extra tunna fibrer. Är det inte så kallt kan du välja underställ i bambu eller syntet.

Mellanlagret kan bestå av en fleecetröja eller plagg i ullfrotté som håller dig varm och som kan transportera bort funkten.

Ytterlagret kan vara en overall som är vind- och vattentät.

Övrig utrustning

Utöver skoterkläder behöver du en bra hjälm, skyddsglasögon och rejäla skoterkängor. Dessutom behöver du givetvis en skoter 😊.

Allt du behöver för skoterkörning kan du idag hitta på nätet. Givetvis kan du köpa dina skoterkläder i butik, men oftast är sortimentet och urvalet större i nätbutikerna. Viktigt är att du tänker igenom vad du behöver ordentligt. Har du lätt för att frysa? Är du känslig för blåst? Det är väldigt individuellt vad man behöver. Det finns inga rätt eller fel när det gäller skoterkläder. Kläderna måste passa dig och kännas bekväma. Det skadar inte heller om de är snygga.