Sverige har en fantastisk natur för friluftsliv

Tiden när Covid härjade som värst var verkligen inte rolig på något vis alls, men för mig innebar det en förändring som jag inte hade velat vara utan. När man inte fick träffa andra människor så sökte jag, och många med mig, sällskap ute i naturen. Att vandra alldeles ensam, omgiven av skogar och sjöar skänkte mig ett lugn jag saknat dessförinnan. Och fast restriktionerna i princip försvunnit, tillbringar jag numer ännu mer tid ute i det fria, men med familj och vänner. Och jag får erkänna att utrustningen för fritidsaktiviteter har ökat ganska så markant.

Rätt friluftsutrustning gör skogspromenaderna så mycket bättre

Första gångerna jag var ute använde jag det jag hade. Jeans och kängor funkade väl okej, men efter att uppdaterat mig är naturlivet bättre. Skillnaden mellan riktiga friluftsstrumpor och de gamla vanliga är kanske inte så lätt att se, men tro mig, efter 7 timmar i skogen vet du vad du har på fötterna. Det finns ett stort utbud av friluftsutrustning  att välja på förutom kläder. Numer tar jag med mig en ryggsäck som är skön att bära, fylld med saker jag aldrig tänkt på förr. Stormkök ger mig färskt kaffe och varm mat under hela mina utflykter. Ett rejält första hjälpen paket är inte heller fel, man kan riva sig rejält när man går i korta byxor under sommaren. Ett rejält vattenkärl som krymper vid användning ser också till att du alltid har vatten med dig.

Jag tycker alla skall vara ute så mycket det bara går, men tro mig, lägg lite tid på att hitta rätt fritidsutrustning, det kan vara skillnaden mellan en bra dag och en underbar dag.