Husvagnssäsongen är äntligen på ingång

Nu när våren närmar sig med stormsteg är det hög tid att se över både husvagnen och båttrailern inför kommande säsong. Jag vet att vi förra året gick lite på sparlåga när det kom till underhållet och på besiktningen kommenterade dom att det snart börjar bli dags att byta vissa delar av bromssystemet som börjar bli utslitna. Detta blir mitt kommande projekt tillsammans med att jag skall försöka rusta upp husvagnen invändigt med bland annat ett nytt kylskåp, ny madrass till sängen och försöka få ett till eluttag på plats.

Mekandet sitter när det väl gäller

När det kommer till bromsarna är det nya bromsbackar som behövs beställas och komma på plats. Men jag måste säga att jag är rätt erfarenhet när det kommer till mekande med både bilar och de flesta typer av fordon så det ska nog inte vara några konstigheter att byta ut dom. Jag har faktiskt bytt bromsbackar en gång i tiden, men det var en väldans massa år sedan. Men jag får tro att det är som att cykla – även om det gått några år sedan sist så sitter det där när det väl gäller.

Få saker som är bättre än en semester på hjul

I övrigt ser jag väldigt, väldigt mycket fram emot vår och sommar nu. Att få packa väskorna och ge sig ut på vägarna med husvagnen för att spendera några veckor på hjul och bara njuta av värmen och allt annat som är så härligt och vackert under den tiden på året. I mina ögon finns det få saker som är bättre än just detta. Vi är ett gäng som brukar se till att mötas upp någon gång under sommaren på en ny plats varje år för att umgås och ha några trevliga dagar tillsammans. Det blir spännande att se vilken destination det bär av till det här året, men roligt, det är jag säker på att det blir.