Kul med camping

Varje sommar brukar familjen sticka ut på en campingtur. Det brukar bli en eller ett par veckor när vi kuskar runt i Sverige.

Varken jag eller min man har någon tidigare vana av camping, utan det är något vi börjat med sedan vi fått barn. Nu är barnen lite större och då funkar det jättebra att campa.

Välja campingplats

Innan vi sticker iväg har vi gjort upp en rutt utifrån vart vi vill åka och vad vi vill göra. Sen letar vi reda på campingplatser som är bra för hela familjen. Det ska finnas något att göra för barnen på platsen, gärna en bassäng så att de kan bada. Men minigolf, hoppborg eller en välutrustad lekplats duger också bra.

Vi vuxna vill gärna ha en bra butik på området och också en restaurang. Sen måste servicen vara bra med rena och fräscha hygienlokaler.

Oftast är dessa femstjärniga campingar lite dyrare, men det förenklar våra liv så mycket att det är värt varenda krona.

Husvagn eller tält?

Första året vi var iväg på camping så valde vi att låna ett tält av några vänner. De hade den mesta utrustningen vi behövde så vi lånade alltihop för att testa hur tältlivet skulle passa oss. Det gick ganska bra, men vi vuxna saknade någonstans att sitta när barnen lagt sig. Förtältet var inte så stort och det blev trångt.

Andra året vi skulle iväg hyrde vi en husvagn och vi förstod direkt att vi hamnat rätt. Camping med husvagn är toppen tycker vi. När barnen somnat kunde jag och min man koppla av med ett glas vin i förtältet.

Sen tre år tillbaks är vi ägare av en husvagn. Ett plus med husvagn är att man har egen toa om det kniper. Vi kan dessutom vildcampa enstaka nätter eftersom vi också har en dusch i husvagnen.