Jaktkläder för alla

Som kvinna har jag märkt att de flesta jaktkläder fortfarande är framtagna till män, vi kvinnor förväntas ha samma kroppskonstitution som män. Så har det varit under lång tid, både när det gäller arbetskläder och jaktkläder. Detta är väl inte så konstigt eftersom efterfrågan styr tillgången och när det har varit övervägande män som jagar så är det knappast någon idé att ta fram jaktkläder anpassade för kvinnor. Men det går framåt sakta med säkert även med jaktkläder. Efterfrågan från oss kvinnor har ökat den senaste tiden och vissa tillverkare har insett att det finns en begynnande marknad även för kvinnor i jaktsegmentet. Sortimentet är fortfarande inte särskilt stor men det ökar åtminstone i antal.

Jaktkläder & funktionsplagg

Jag hade en period som sträckte sig från slutet av 1990 till 2015, när jag höll på att träna hund flera gånger i veckan. På den här tiden fanns det heller inte särskilt många funktionsplagg som var framtagna för kvinnor och att hitta ett par byxor som hade bra egenskaper året runt var ett detektivarbete. Jag har klampat omkring i täta regnkläder där jag blir blöt på insidan innan det har regnat igenom från utsidan och i alldeles för obekväma byxor som stretat både här och där. Till och med jeans var bättre en period att ha vid träning.

Bra jaktkläder för kvinnor

Nuförtiden kan vi kvinnor köpa både riktigt bra byxor för hundträning, vandring och även till jakt. Det kan fortfarande vara lite av en sport att försöka hitta den perfekta byxan som ska tåla fukt inifrån, väta utifrån, kunna användas både på vintern och gärna på sommaren vid regn. Den ska självklart också sitta bra på kroppen och vara följsam och prasselfri. Sedan skadar det inte heller om den till och med är snygg samt finns i olika färger. Någon som köpt denna byxan någonstans?